Kiderültek a 2021-es felvételi ponthatárai - tudósítás percről percre (2023)

Este nyolckor nyilvánosságra hozták a 2021-es felvételi ponthatárait - az Eduline-on minden fontos infót megtaláltok a legnépszerűbb szakokról, egyetemekről és főiskolákról és persze a ponthatárokról.

22:34
Ti is meglepődtetek, amikor megláttátok az sms-t?

22:07
Nagyjából egy óra ésvéget ér a Pont Ott Parti

A POP házirendje szerint 23:00-ig tart a buli, utána el kell hagynotok a helyszínt. Ez persze nem jelenti azt, hogy máshol nem tudjátok folytatni az ünneplést.

21:34

A Debreceni Egyetemen alegtöbb - 1565 - hallgatót a gazdaságtudományi karra vették fel, ezt követi a bölcsészettudományi kar 864, illetve az állam- és jogtudományi kar 664 elsőévessel.

21:31
Egy-két szakon egészen meghökkentő ponthatárok születtek

Mutatjuk:

21:29
És van még egy teendő

Mindenki kiegészítette már a Facebook-profilját azzal, hogy hol fog szeptembertől tanulni?

21:25
Megvannak a természettudományos szakok ponthatárai is

21:13
Ahol a legtöbb elsőéves kezd

Mérnökinformatikus, ápolás és betegellátás, gazdálkodási és menedzsment – erre a három alapszakra jutott be a legtöbb jelentkező a 2021-es felvételin.

(Video) IB HL AI Paper 1 Maths May 2021 TZ1 Qs 11 and 12

21:02
Eközben a Pont Ott Partin

Kiderültek a 2021-es felvételi ponthatárai - tudósítás percről percre (1)
Kiderültek a 2021-es felvételi ponthatárai - tudósítás percről percre (2)

20:59
És akkor kezdődhet az albérletkeresés

Persze a koli jóval olcsóbb, de ha az albérletnél maradnátok, jól nézzetek körbe. Mert bár nagyobb a választék, mint az előző években, és az árak is alacsonyabbak, azért idén is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak, akik Budapesten keresnek lakást. A legolcsóbb albérleteket a X., a XX. és a XXI. kerületben kínálják, a legdrágábbakat pedig a II. és az V. kerületben. Miért érdemes lakás helyett először lakótársat keresni, és minek kell belekerülnie a bérleti szerződésbe? Utánajártunk:

20:54
Van, ahol a dékán élőben köszönti az elsőéveseket

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja gondolt egyet, és úgy döntött, ma este fél tízkor beköszön azokhoz, akik bejutottak valamelyik szakra. Ha érintettek vagytok, itt a link.

20:52
A BGE-re rekordszámú felvételiző jutott be

6488 felvételiző jutott be idén a Budapesti Gazdasági Egyetemre, ez 16 százalékos emelkedés az előző évhez képest. Idén emelkedett az állami ösztöndíjas elsőévesek száma is, a felvettek 67 százalékának nem kell önköltséget fizetnie – közölte az egyetem az Eduline-nal.

20:48
Gépészmérnöki, villamosmérnöki vagy más műszaki képzésre jelentkeztetek?

20:45
Nézzük, milyenek a 2021-es ponthatárok

20:41
Mennyire volt nehéz bekerülni az informatikai képzésekre?

20:36
Már a társadalomtudományi terület képzéseinek a ponthatárait is megnézhetitek

20:25
Ha jogászképzésre jelentkeztetek

(Video) Persian Subject Important points 10th physics training by Professor Rahmani 10th session

20:20
Ezeken a szakokon volt a legnagyobb a verseny

20:19

Itt van az összes idei ponthatár.

20:18
Nektek sikerült megugrani?

20:17
Pszichológia, anglisztika és közösségszervezés - idén ez volt a top három bölcsészettudományi képzés a felvételin

20:14
Ahogyan minden évben, úgy idén is a gazdasági képzésekre szerettek volna bekerülni a legtöbben

20:12
Megmagyarázzuk

20:06
A BME-re felvételizőknek semvolt könnyű dolguk

20:02
Megvannak az első eredmények

19:58
Nagy változások

Számos egyetem alapítványi fenntartásba került - többek között a debreceni, a pécsi, a szegedi egyetem.A 64 magyarországi felsőoktatási intézmény közül mindössze hat – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Eötvös József Főiskola – marad állami kézben.

19:51
Megéri várni, de nem kell megijedni, ha nem kapjátok meg egybőlnyolckoraz sms-t

Ez azért fordulhat elő, mert a a szolgáltatónak hatalmas mennyiségű üzenetet kell kiküldeni, így túl lesz terhelve az rendszer.

De annak is számos oka lehet, ha egyáltalán nem kaptok üzenetet. Elképzelhető, hogy tévesen adtátok meg a mobilszámotokat, esetleg az időközben megváltozott. A felvételi eredményét azonban nem csak az sms-ből tudhatjátok meg, megnézhetitek a ponthatárokat is, és érdemes belépni az E-felvételi rendszerébe is, ahol szintén megtaláljátok az eredményeteket. Sőt, este nyolc után mi is hozzuk nektek a pontokat, statisztikákat, érdekességeket, szóval érdemes velünk maradnotok.

19:38
Már három egyetemről vannak infóink

Méghozzá a legnagyobb egyetemek felvételi eredményeiről, de ezeket csak este nyolckor hozhatjuk nyilvánosságra - az mindenesetre biztos, hogy a legnépszerűbb szakokra idén sem volt könnyű bekerülni.

A következő listában megnézhetitek a pontos jelentkezőszámokat és azt is,melyik egyetemeket jelölték meg a legtöbben a 2021-es felvételin:

  1. Eötvös Loránd Tudományegyetem(26562)
  2. Debreceni Egyetem(16189)
  3. Budapesti Gazdasági Egyetem(14377)
  4. Szegedi Tudományegyetem (14151)
  5. Pécsi Tudományegyetem(13809)
  6. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem(10879)
  7. Károli Gáspár Református Egyetem(9672)
  8. Szent István Egyetem (8291)
  9. Budapesti Corvinus Egyetem(8243)
  10. Pázmány Péter Katolikus Egyetem(8145)

19:16
A többségetek bizakodó

Tegnap megkérdeztünk benneteket, hogy szerintetek bekerültök-e arra az egyetemre, amit megjelöltetek?A szavazás még tart,a jelenlegi eredmények alapján azonban a legtöbben optimisták vagytok, ésúgy vélitek, hogybekerültökaz első kiválasztott képzésre:

a válaszadók közel 80 százaléka szerint meglesz az első helyen megjelölt szak.

19:00
Elindult a végső visszaszámlálás

Már csak egy óra és jönnek a ponthatárok. Ki mennyire izgul?

18:51
Friss: Kiskőrösön isszerveztek közöspontvárást

A helyszínen ajándék feszültségoldó rágcsálnivalóval, free wifivelés egy kis meglepetéssel készülnek nektek. Még nem késő elindulni. A hivatalos eseményt itt találjátok.

18:24
Milyenek voltak a ponthatárok 2020-ban a legnépszerűbb gazdasági képzéseken?

A gazdasági képzések közül továbbra is tarol a gazdálkodási és menedzsment szak: több mint tízezren küzdenek a bejutásért. Ezt a kereskedelem és marketing, majd a nemzetközi gazdálkodás követi 6747, illetve 3854 jelentkezővel. Ahogyan a felvételizők száma, úgy a ponthatárok is tetőznek ezeken a szakokon: az államilag támogatott képzésekre egyes helyeken több mint 450 pont kellett a bejutáshoz.

Itt megnézhetitek, hogy az egyes gazdaságtudományi képzésekre hányan jelentkeztek idén, mennyi felvételizőt vettek fel tavaly, illetve mutatunk néhány példát arra is, hogy mennyi volt a ponthatár a különböző felsőoktatási intézmények nappali munkarendű, államilag támogatott alapszakjain.

18:06
Még egy szám, ami befolyásolja a végleges ponthatárokat

Afelvételi ponthatárt az adott képzésre jelentkezők felvételi összpontszáma, a jelentkezők által megjelölt jelentkezési sorrend és az adott szakra vonatkozó felvehető szakos kapacitásszám figyelembevételével állapítják meg.

De mit is jelent pontosan a kapacitásszám? Ez az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma, vagyis összesen ennyi elsőévest vehet fel az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a Felvi oldalán, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is. A kapacitásszámról itt olvashattok részletesebben.

17:48
Ezeknél az egyetemi karoknál kell a legjobban izgulni

Ha ti is ezekre a karokra felvételiztetek, akkor nagy versenyre számíthattok a helyekért. Összeszedtük, melyek a legnépszerűbb egyetemi-főiskolai karok az idei felvételin.

17:24
Már tényleg csak néhány óra

Ezen a visszaszámlálón másodpercre pontosan követhetitek, mennyit kell még várni az eredményekre. Számoljunk vissza közösen.

17:03
Hol várhatjátok még együtt a ponthatárokat a fővároson kívül?

Vidéken sem maradnak pontváró buli nélkül a felvételizők. Kecskeméten, Pécsett, Győrben, Szegeden, Debrecenben, Miskolcon, illetve Salgótarjánban is különböző koncertekkel és programokkal készültek a szervezők. Ezekről itt olvashattok bővebben.

16:47
Mit szabad és mit nem a bulin?

Kitette a Pont Ott Parti házirendjét a HÖOK. Még most nézzétek át a táskátokat, nehogy benne maradjon egy csúzli vagy egy kósza esernyő. Ugyanis a bulira

szeszes italt, kábítószert, pirotechnikai eszközt, üvegtárgyat, esernyőt, ... gázsprayt, ólmosbotot, viperát, 50 centiméternél hosszabb fémláncot, dobócsillagot, csúzlit" tilos bevinni.

16:33
Mondjátok el a véleményeteket!

Kint vagytok valamelyik Pont Ott Partin? Szívesen fogadjuk a képeket, élménybeszámolókat vagy az esélylatolgatásokat is Facebook-on vagy az [emailprotected] címre. Arra is kíváncsiak vagyunk, mit gondoltok arról, bekerültök-e ma egyetemre!

16:31
Hogy húzzák az idei ponthatárokat?

16:12
Mit találtok ma nálunk?

Nyolc órakor jövünk a ponthatárokkal - így megtaláljátok az összes egyetem összes képzésének végleges ponthatárát. Ezen felül az este folyamán friss statisztikákkal és elemzésekkel is készülünk majd, amikből megtudhatjátok, hol voltak a legmagasabb vagy éppen a legalacsonyabb ponthatárok, melyik szakra kerültek be a legtöbben vagy hol kellett a legtöbb pontot összeszedni a sikeres felvételihez. Ha mindez nem lenne elég, interjúkkal és beszélgetésekkel is színesítjük majd a ponthatárhúzást.

Idénlesz hivatalos Pont Ott Parti is, ígyegész nap tájékoztatunk benneteket az aktuális helyzetről és az eseményekről - folyamatosan frissülő tudósításunkban mindig elolvashatjátok majd a legfontosabb híreket.

15:48
Hogy vágunk neki a mai ponthatárhúzásnak?

Idén több mint 10 ezerrel jelentkeztek többen alap- vagy mesterszakra, osztatlan képzésre és felsőoktatási szakképzésre, mint tavaly -jelentette be a felsőoktatásért felelős innovációsminisztérium nemrég. Azt azonban nem tették hozzá, hogy az elmúlt húsz évben nemvolt olyan kevés felvételiző, mint2020-ban, így annyira nem meglepő, hogy idéntöbben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint egy éve. A diplomáig pedig hosszú az út - csak minden harmadik 25-34 évesnek magyarnak van diplomája.

2020-ban amagyar 25-34 évesek 31 százalékának volt diplomája. Ennél alacsonyabb arányt az EU-ban csak Romániában (25 százalék) és Olaszországban (29 százalék) regisztráltak.

Ezzel Magyarország az Európai Unió egyik sereghajtója -derült ki az Eurostat statisztikáiból.Az Európai Uniócélkitűzése szerinta felsőfokú tanulmányokat befejező 25–34 évesek arányát 2030-ra 45 százalékra kellene növelni. Az EU-átlag most egyébként 41 százalék, vagyis a magyar adat még ettől is bőven elmarad, ahogy az OECD-átlagtól is, amely már 2019-ben 45 százalék volt.

Idén felvételiztek? Várjátok velünk a ponthatárokat!

Ahogy már megszokhattátok, mi is készülünk az idei ponthatárhúzásra. Este nyolc órakor jövünk a ponthatárokkal - így megtaláljátok nálunk az összes egyetem összes képzésének végleges pontszámát. Ezen felülstatisztikákkal és elemzésekkel is készülünk, amiből megtudhattok mindent az idei felvételi eredményeiről, pontszámairól és a hamarosan elinduló pótfelvételiről is.

Ha szeretnétek megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről,ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozzatok fel hírleveleinkreés kövessetek minket Facebookon!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated: 15/08/2023

Views: 6397

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.